Tuesday, August 7, 2007

Rape Me...

This one should be an old story by now, but it’s better late than never.

It was reported that Avril Lavigne being sued by an old band named Rubinoos (name most probably inspired by Rick Rubin). This lawsuit was filed against her for the song “Girlfriend” which the band accused Avril for ripping their song off, which ‘coincidentally’ called “I Want To Be Your Boyfriend”.

Emmm… why am I not surprised?... There’s no business like show business. Ripping each other off is just an art of survival…

Not so tricky question: Name a band in Malaysia that has a song intro ripped off from The Cure’s ‘Boys Don’t Cry’?

Please contact Bob Smith for prizes…

12 comments:

Mohd Jayzuan said...

apa nama band tu? aku takdak jawapan dia.......

Bob Dyldo said...

Hahahaha... Kene carik la Jayzuan... talian hayat takde la beb.

lidah said...

aku nak dgr mp3 dia. ade?

Bob Dyldo said...

lidah - tak payah dengar mp3. Dalam xfresh mesti ade nyer... maklumlah... "radio friendly"... (hint tu!)

Dayana said...

hahah

orang..

Bob Dyldo said...

dayana - orang??? alahai itu macam kata gantidiri untuk anak dengan mak bapak bercakap. hmmm...

coba lagi eh!

content said...

saya dah lama tak dengar radio secara am nya, dan xfresh secara khas nya semenjak dua menjak earphone mp3 saya rosak. kat rumah dan opis takde radio.

bagi lah hints sekit lagi...bleh?

Bob Dyldo said...

content - the first hint rasanye dah clear gile. i can't be any clearer la wei... okla, pernah nyanyi lagu pasal televisyen...

content said...

Oh, dah dapat dah. Thanks! :D

Bob Dyldo said...

content - :)

zaX said...

la, ingatkan carburetor dung, part drum beat tu dgn gitar solo. ntahla. tune dia kot yg buat dia agak catchy dan takleh-handle-gua-nak-tiru punya simple sound...

soryy, kalau terasa.
peace.

Bob Dyldo said...

zaX - hahaha.. good try bro. aku sikit pon tak terasa wei... btw, thanks for trying. ;)

p/s: aku ade dengar lagu CD yang satu part tu sebijik mcm Jawbreaker la... hehehe