Friday, September 14, 2007

That Joke Isn't Funny Anymore...

"I sebenarnye dilahirkan di Malaysia, tapi dibesarkan di Mexico..."

Dialog opera sabun Melayu setelah 50 tahun merdeka.

This line has been repeated daily (if not hourly) on TV... should be from RTM channel due to it's dull colour (I maybe wrong but what the heck). The only reason I highlighted this to show you people of how shallow the content of such drama or soap yet they still have the audacity to air it. The line was intended to promote the soap/drama(yes... they gotta be kidding). If that's the best line for the whole story, imagine the other lines for the rest of the story. Can you? I just can't...

By listening to the line I'm so eager to watch it. I just can't wait. I'll Astro MAX it for sure... Fuck you!

They have been churning that they got an "infotainment" channel which is supposed to be informative and at the same time, ehemm entertaining. But to me, it's just something to insult your intelligence. No wonder P.Ramlee's classics had been rerun for hundreds of time (I've lost count here). They got nothing in stores for us to watch, let alone be entertained.

Whoever is involved in producing, marketing or airing such shits should be blamed for the major cause of piracy. If Gerak Khas The Movie has a story line like Die Hard 4, I'll vote for A.Galak rather than Bruce Willis anyday man... anyday! But at the end of the movie I will definitely change my mind if this dialogue take place...

Police A : "Hai, orang lain malam2 dah tidur tapi kita masih kena buat rondaan..."

A.Galak : "Janganlah bersungut... Inikan dah jadi TUGAS kita..Kita mestilah tunaikan amanah yang telah diberikan kepada kita."

Cheh!

Happy 50th Independence, Malaysia.

21 comments:

Mohd Jayzuan said...

aku tengok cerita ni!! hihihi.

Bob Dyldo said...

Mane satu? Opera sabun dibesarkan di Mexico or Gerak Khas The Movie? hihihi

Mohd Jayzuan said...

gerak khas boss, sementara tunggu sahur. hahaha.

aku nak tengok sambungannya, bila eh?

Bob Dyldo said...

Hahaha. Mesti kau dah banyak belajar dialog yang bodek kuat... Tak lame lagi boleh kau quote kat aku pulak... ;)

alia detsiwt said...

what can i say, your reads are orgasmic!
dont fake it dude... let it out! wuuu huuu

Bob Dyldo said...

hey alia, that sounds fake...hehehe kidding! ;)

U know what, they gave datoship to the people who made such crap. What an asslicker... well u know who.

Mohd Jayzuan said...

"sarjan kita ni, walaupun dah tua.. tapi masih hebat lagi, setakat nak tangkap penjenayah, selamaba saja.. betul tak jan?"

*sambil a. galak. tersenyum sipu sipu malu dipuji*

hihihihi.

lidah said...

kamu adalah wira sejagat si kote getah

Bob Dyldo said...

Jay - Dialog hampeh kan??? Kalau polis betul tengok pon diorang gelak sebab diorang pon tak buat lawak cam tu...(mungkin lagi hampeh kot??)

Lidah - Salute! up up and away....
aik? mane spender merah aku???

lidah said...

tapi dyldo. polis skarang makin bodoh. government pon. nurin jazlin kena bunuh. polis nak dakwa both of her parents sebab kecuaian. wut the fuck?...

nnt aku beri spende merah. ade bunga2

Bob Dyldo said...

lidah - Kalau nak dakwa mak bapak budak yang malang (kesian) tu mmg bodoh giler la... kalau mcm tu mak bapak budak tu pon boleh dakwa polis dan kerajaan malaysia sebab cuai dlm menjaga negara sampai ade penjenayah mcm tu... apa la bangang punye statement...

Spender merah bunga2??? Awww behaaaave!

lidah said...

tu la. dung uww. bodo. kejjam. sumbat kan kote getah yang bergetar2 dalam ponggong mereka.

bunga² daisy yang menawan

Mohd Jayzuan said...

"inspektor aleeza kita ni.. memang tabah orangnya, kalau tak, takkan la jadi inspektor" kata norman hakim (aku lupa nama dia dalam cerita ni) pada a. galak.

hihihi.

Bob Dyldo said...

lidah - kote getah bergetar... emmm kang diorang syok pulak?? hehehe

jayzuan - hui? makin mahir la ko ni...jadi penulis skrip tak lama lagi kot??? hehehehe

Mohd Jayzuan said...

kita tukar dialog dia lepas ni. haha. jadi rock n' roll sket...

effizzul said...

"I sebenarnye dilahirkan di Malaysia, tapi dibesarkan di Mexico..."
Hahahahahahaha! Saya dan isteri akan ketawa terbahak-bahak apabila menonton iklan untuk cerita Salsa Muay ini! Pengucapan ayat ini oleh pelakon wanita itu dengan ekspresi mukayang agak menyakinkan dan selamba dan diucapkan dalam nada belagak tapi sopan amat kelakar sekali!

Bob Dyldo said...

effizul - ya betul!... Salsa Muay... of all the cities in the world... dibesarkan di Mexico dia ye?? Ish ish ish... Pasal ekspressi muka dan gaya berlagak yang sopan tu... Saya bagi anugerah "Juri Terbaik" untuk anda dan isteri sebab pengadilan yang begitu tepat dan jitu! Yeah!

mollyjinxed said...

"I sebenarnye dilahirkan di Malaysia, tapi dibesarkan di Mexico..."

ahhaha.. aku rasa aku penah tertengok iklan cite ni kt pantry kt ofis. aku.. aku dgr tu je.. aku dah cam huh?!?!?!?!

motif???????????????


tu saje... sekian...

Bob Dyldo said...

mollyjinxed - mungkin dialog tu catchy kot? Untuk menarik perhatian para penonton Malaysia.

Dibesarkan di Mexico...tak paham...tak paham... kenapa Mexico eh?

Pitt said...

aku pernah baca dlm magazine Ujang(kalau tak silap).kartun ni cakap:

"kau dah tgk Gerak Khas The Movie?cerita tu best.cerita pasal polis berjalan sambil bercakap.kira box office la cerita tu"

dah jadi tanggungjawab kita?yeah,my ass.sarapan meraka:rasuah,brunch:rasuah,lunch:rasuah,teatime:rasuah,dinner:rasuah,supper:rasuah.

no wonder mereka semua buncit buncit.

syabbas inspektor sahab!

Bob Dyldo said...

Pitt - Welcome! Couldn't agree more... Pengalaman sebenar (tapi takkan keluar dalam drama kisah benar - sebab drama tu semua fiksyen sebenarnya)

Aku kena saman pasal takde sticker "P". Pegi kat Polis Trafik Jalan Tun ape ke bende kat busstand Klang tu.

Ade polis tak pakai uniform kat tempat parking kereta, dia nak tengok saman aku. lepas tu kata dia boleh tolong tapi kene bayar dia rm150 untuk clearkan saman tu sebab saman aku, busuk2 kene mesti rm300. Nasib baik aku tak pendek akal terus bayar kat dia. Aku check via rilek.com saman aku tu cuma rm50... "sedia berkhidmat"???... apa dia???